Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мовою цифр: платники податків Рівного сплатили 9,9 млн. грн. податку на нерухоме майно

опубліковано 18 травня 2020 о 09:27

Платники податків Рівного за чотири місяці поточного року поповнили місцевий бюджет на 9,9 млн. грн.  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За словами начальника Управління у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області Михайла Калитюка, упродовж січня-квітня юридичні особи сплатили 9,3 млн. грн., а фізичні особи -  0,6 млн. гривень.

Нагадуємо, Законом України від 30.03.2020 №540-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу згідно з якими об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, з 1 по 31 березня 2020 року не оподатковуються. Тобто, суб’єкти господарювання звільняються від сплати податку на нерухоме майно на один місяць.

При цьому платники податку (крім фізичних осіб), що відповідно до пп. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу вже подали декларацію, мають право надати уточнюючу податкову декларацію та відобразити в ній зміни податкового зобов’язання зі сплати податку на нерухоме майно за податковий період березень 2020 року.