Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для призначення допомоги на дітей довідку про сплату ЄСВ єдинникам слід отримати в Пенсійному фонді, а не в податковій

опубліковано 19 травня 2020 о 09:29

В Управлінні у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області повідомляють, що Постановою від 22 квітня  2020 р. № 329 «Про деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» Кабінет Міністрів України визначив умови призначення і виплати допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку.

Грошова допомога призначається на кожну дитину з місяця подання заяви на період карантину та на один місяць після його завершення.

Однією з умов отримання такої допомоги на дітей є сплата підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, ЄСВ за всі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Призначають і виплачують допомогу на дітей структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у м. м. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад (далі - органи соціального захисту населення) за зареєстрованим місцем проживання або місцем проживання ФОПа (далі - заявник).

Серед документів, які необхідно надати підприємцям для призначення допомоги, є довідка з Пенсійного фонду про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7). Ніяких додаткових довідок про сплату ЄСВ чи про відсутність заборгованості зі сплати даного в внеску у податковій службі брати не потрібно.

Перевірка належності ФОПа до першої або другої групи платників єдиного податку проводиться органом соціального захисту населення з використанням даних з Реєстру платників єдиного податку.