Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з територіальними громадами на Дубенщині

опубліковано 10 червня 2021 о 13:18

У рамках співпраці з  територіальними громадами 9 червня 2021 року відбулася робоча зустріч голови Дубенської районної державної адміністрації Всеволода Пекарського, його заступників, працівників Головного управління ДПС у Рівненській області з  головами  територіальних громад Дубенщини з метою визначення дієвих шляхів вирішення проблемних питань  щодо наповнення дохідної частини місцевих бюджетів та скорочення податкового боргу.

Учасниками розглянуті питання щодо перспектив економічного розвитку територіальних громад, сплати податків, резервів наповнення бюджетів місцевих громад, повноти обліку землекористувачів, виявлення неоподаткованих об’єктів нерухомості,  відповідності ставок по всіх місцевих податках і зборах та розмірів орендної плати.

В ході зустрічі начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Олена Дімітрук презентувала присутнім повний аналіз доходів громад за різними показниками та наголосила на можливих додаткових джерелах наповнення бюджетів, важелях впливу на недобросовісних платників податків.

Заступник начальника управління електронних сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Валерій Рокунець зазначив, що основним завданням територіальних громад  є  проведення повного обліку та  інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, вжиття заходів щодо детінізації відносин у сфері зайнятості  населення, легалізації підприємницької діяльності, забезпечення погашення боргів. Також проінформував про електронні сервіси ДПС, можливості та переваги Електронного кабінету. Звернув увагу, що передбачена електронна взаємодія ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет» в частині надання звітності на запит органу місцевого самоврядування у розрізі платників податків – юридичних осіб, які сплачують податки на відповідні території.

Підсумовуючи результати засідання, голова Дубенської РДА подякував усім учасникам за співпрацю та висловив  впевненість, що тільки завдяки спільним заходам можливо досягнення стабільних позитивних результатів. Зростання благополуччя жителів кожного населеного пункту та держави в цілому залежить від рівня наповнення як місцевих бюджетів, так і державного.  Щоб зробити Україну кращою,  необхідно працювати і сплачувати податки. Щоб будувати якісні дороги, розвивати сучасну інфраструктуру,   необхідні кошти,  які  отримуються  саме від платників податків.  Всі,   хто працює та отримують доходи, повинні виконати свій обов'язок та сплатити податки, що визначені чинним законодавством це -  конституційний обов’язок кожного громадянина.