Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про перехід підприємцями на іншу систему оподаткування говорили у Вараській ДПІ

опубліковано 14 червня 2021 о 15:21

Днями у Вараській ДПІ відбулася зустріч з підприємцями, під час якої податківці надали консультаційну допомогу з питань зміни системи оподаткування фізичними особами - підприємцями зі спрощеної на загальну чи із загальної на спрощену, або переходу з однієї групи платника єдиного податку на іншу групу.

Так, відповідно до п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України (далі ПКУ) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої - третьої груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1 - 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі - заява).  Форма заяви затверджена наказом Міністерства фінансів № 308.

Суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Начальник Вараського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкової звітності Наталія Бондаренко зауважила, що перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу, підприємцем дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст. 291 ПКУ (ліміти для ФОП).

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розділу XIV ПКУ.

Для переходу на спрощену систему оподаткування з IIІ кварталу 2021 року платникам необхідно подати заяву не пізніше 15 червня 2021 року.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»