Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували-відповідаємо

опубліковано 15 вересня 2021 о 09:24

Яку кількість видів діяльності може мати підприємець-«спрощенець»?

Відповідно до п.299.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку. При цьому подається заява про застосування спрощеної системи оподаткування в якій зазначаються обрані суб’єктом господарювання види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010 (пп. 5 п. 298.3 ПКУ). Після обробки даної заяви до реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про види господарської діяльності платника податків (п. 299.7 ПКУ).

Обрати відповідний вид діяльності можна за допомогою класифікації видів економічної діяльності (КВЕД ДК 009:2010) затвердженої Наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 р. №457.

Звертаємо вашу увагу на те, що до реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про види господарської діяльності лише у випадку, якщо ці види діяльності дають право застосовувати спрощену систему оподаткування, а щодо кількості видів діяльності, які можуть бути внесені до реєстру платників єдиного податку, то згідно ПКУ не передбачено обмежень для фізичних осіб – підприємців.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX