Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Е-кабінет: доступність до особистої інформації та економія власного часу

опубліковано 16 вересня 2021 о 15:54

Нещодавно у Центрі обслуговування ДПІ у м.Рівному ГУ ДПС у Рівненській області відбувся тренінг з платниками податків, який був проведений з метою набуття практичних навичок використання Електронного кабінету.

Під час зустрічі фахівці податкової служби ознайомили учасників з доступними електронними сервісами, які дають змогу оперативно отримати необхідну інформацію та полегшують спілкування платників з органами ДПС, зокрема подання податкової звітності, надсилання запитів, перегляд необхідної інформації, оплата податків та зборів, тощо за допомогою Електронного кабінету.

Податківці зауважили, що для використання послуг Електронного кабінету необхідно мати цифровий підпис, який можна замовити у будь-якому сервісному центрі, а також нагадали присутнім про початок кампанії одноразового добровільного декларування. Завідувач сектору електронних сервісів ДПІ у м.Рівному Світлана Нікітас зосередила  увагу присутніх на тому, хто має право скористатися цим механізмом, які об’єкти підлягають декларуванню,  які ставки  застосовуються та який механізм сплати.     

Проведення таких навчань у вигляді практичного тренінгу допомагає платникам податків максимально використовувати можливості Електронного кабінету та сервісів ДПС.