Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з територіальними громадами триває

опубліковано 09 грудня 2021 о 16:13

Днями начальник Рівненської  ДПІ Леонід Рубанський та начальник Рівненського відділу податків і зборів з фізичних осіб Віталій Жабчик провели зустріч з головою Городоцької ТГ Сергієм Поліщуком та начальником фінансового відділу Іриною Іллюк.

В ході зустрічі обговорили проблемні питання, які доводиться вирішувати територіальній громаді, та визначені подальші кроки співпраці щодо наповнення  місцевої скарбниці. Зокрема щодо пошуку резервів та забезпечення додаткових надходжень до бюджету, погашення податкового боргу, легалізації трудової зайнятості, сплати земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, застосування РРО/ПРРО.

Леонід Рубанський звернув увагу, що в Україні триває податкова амністія. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування - це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

Податківець також нагадав про електронний сервіс «InfoTAX», де за допомогою месенджерів Telegram та Viber можна отримувати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.