Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі з платниками податків говорили про застосування РРО/ПРРО та облік товарних запасів

опубліковано 14 січня 2022 о 14:24

Нещодавно начальник Острозької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Вячеслав Штейбарт провів зустріч з підприємцями району. В ході зустрічі було розглянуто питання застосування реєстраторів розрахункових операцій та інші податкові новації.

Вячеслав Штейбарт наголосив учасникам, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування РРО або програмних РРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки (незалежно від отриманого доходу за попередній рік), крім  платників єдиного податку першої групи.

Він детально розповів про порядок реєстрації РР/ПРРО в контролюючих органах та надав відповіді на питання, які цікавили присутніх на зустрічі.

Вячеслав Штейбарт  роз’яснив, що згідно із наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021р. №496 6) фізичні особи-підприємці, у тому числі платники єдиного податку зобов’язані вести облік товарних запасів. Порядок №496 не поширює свою дію на платників єдиного податку I групи, а також платників єдиного податку II-IV груп, які не здійснюють: реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, коштовного, напівкоштовного каміння.

Порядок №496 поширює свою дію на фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування, та на III групі єдиного податку й зареєстровані платниками ПДВ.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX