Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення місцевого бюджету та кампанію одноразового декларування говорили на зустрічі податківці Рівненської ДПІ та керівництво Зорянської територіальної громади

опубліковано 14 січня 2022 о 15:29

 Нещодавно відбулась робоча зустріч начальника Рівненської ДПІ Леоніда Рубанського та начальника Рівненського відділу податків і зборів з фізичних осіб Віталій Жабчика з  головою Зорянської ТГ Михайлом Олійником. Під час заходу обговорювались резерви наповнення бюджету, скорочення податкового боргу платників громади, легалізація найманої праці та заробітної плати.

В ході зустрічі Леонід Рубанський акцентував увагу на  проведенні кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування. Він зазначив, що громадяни, які до 1 січня 2021 року стали власниками активів, придбаних за кошти, з яких не були сплачені податки, або сплачені не в повному обсязі, мають можливість їх легалізувати в строк до 1 вересня поточного року. Така можливість виникла з 1 вересня 2021 року з моменту набрання чинності Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Крім того учасники зустрічі зупинились на питанні застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території громади, роботі  щодо врегулювання податкового боргу, декларуванні доходів громадян, які були ними отримані минулого року та з яких не було сплачено ПДФО та військовий збір.