Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча нарада з питань наповнення місцевого бюджету відбулась у м.Дубно

опубліковано 22 червня 2022 о 11:18

Днями голова Дубенської міської ради Василь Антонюк спільно з керівниками структурних підрозділів  міської ради провів робочу нараду, на якій обговорили співпрацю щодо забезпечення надходжень до місцевих бюджетів  під час  воєнного стану в Україні, а також спільні методи роботи, спрямовані на скорочення податкового боргу, що забезпечить  наповнення бюджету.

В засіданні приймала участь начальник Дубенського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Рівненській області Ніна Бакулевич, яка зазначила, що податкова інспекція працює в штатному режимі та забезпечує адміністрування податків і зборів. Сьогодні наповнення місцевих бюджетів є одним з важливих завдань, які стоять перед податковою службою. Адже від виконання цього завдання залежить і функціонування громад, і підтримка обороноздатності нашої країни. А також розповіла що резерви наповнення міського бюджету - це робота з платниками податків, які мають податковий борг та дотримання роботодавцями виплати заробітної плати не нижче мінімального розміру, недопущення її виплати в  “конвертах”, офіційне оформлення працівників.

Ніна Бакулевич ознайомила представників влади з основними змінами в оподаткуванні, які відбулись в зв’язку із введенням воєнного стану. Зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону №1539-IX, Закону № 1914-IX, №1946-ІХ, Закону України № 2260-ІХ від 12 травня 2022 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану», яким передбачається: відновлення податкового обов'язку платників податків, у яких є можливість виконувати свої податкові обов'язки, в частині дотримання термінів реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, подання податкової звітності, сплати податків; відновлення камеральних та документальних перевірок податкової звітності; відновлення відшкодування сум ПДВ з бюджету.

Нарада була  побудована  на обговоренні питань пошуку резервів наповнення бюджету територіальної громади, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів та погашення заборгованості.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX