Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці-спрощенці Вараської громади додали у місцеву скарбницю понад 13 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 22 червня 2022 о 11:20

Підприємці-спрощенці  території обслуговування Вараської ДПІ протягом п’яти місяців 2022 року сплатили до місцевих бюджетів 13,1 мільйона гривень єдиного податку.

Найбільшу суму надходжень цього платежу до бюджетів громад сплатили підприємці-фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування. Їх внесок – 12,1 мільйона гривень.

Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету понад 1 мільйон гривень єдиного податку.

 Податківці  Вараської ДПІ звертають увагу, що процес спілкування платників з податковою службою нині активно відбувається в режимі онлайн. Чимало інформації та послуг, яких потребують платники податків, доступні в Електронному кабінеті. Тобто, зі свого персонального комп’ютера можна отримати інформацію з баз даних, роз’яснення чи послугу.

В податковій інспекції також нагадують, що фізичні особи, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, саме зараз можуть скористатися правом на податкову амністію. Для цього потрібно до 1 вересня 2022 року в  Електронному кабінеті  заповнити і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»