Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі в Дубенській ДПІ розповіли про сплату єдиного внеску членами фермерського господарства

опубліковано 24 червня 2022 о 11:31

Працівниками Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області систематично проводяться зустрічі з фізичними особами, фізичними особами-підприємцями та керівниками юридичних осіб.

Нещодавно начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Алла Панчук провела зустріч з керівником новоствореного фермерського господарства «Династія» та детально розповіла про сплату єдиного внеску за себе для членів фермерського господарства.

Зокрема, податківець роз’яснила,  що базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе для членів фермерського господарства є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).


При визначенні доходу (прибутку), з якого сплачується єдиний внесок, враховуються календарні місяці, в яких отримано такий дохід (прибуток).


У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», та не менше розміру мінімального страхового внеску.

 

В ході заходу Алла Панчук також розповіла, що Постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 565 затверджено Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»