Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про дотримання податкового обов’язку щодо своєчасної сплати податків та зборів - платникам податків Вараської міської громади

опубліковано 27 червня 2022 о 15:37

Днями, начальник  Вараського відділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області Мирослав Ситай провів зустріч з місцевими платниками податків щодо врегулювання податкового боргу, зокрема з єдиного соціального внеску.

Під час заходу посадовець детально розповів платникам про зміни у податковому законодавстві з питань процедури стягнення податкового боргу. Також звернув увагу на законодавчі зміни з єдиного соціального внеску.

Зокрема зазначив, що з квітня цього року і на період дії  воєнного стану підприємці-спрощенці першої та другої груп мають право сплачувати єдиний податок добровільно, а з березня усі підприємці можуть не сплачувати єдиний соціальний внесок. При цьому було наголошено, що у разі несплати єдиного внеску підприємцям не буде зараховуватись страховий стаж.

Мирослав Ситай наголосив, що наявність податкового боргу призводить до негативних наслідків не тільки для державної казни, а й для самого платника. З метою уникнення негативних наслідків та прикрих випадків, платники повинні дотримуватися податкового обов’язку та сплачувати податки вчасно і в повному обсязі.

Податківець зазначив, що перевірити наявність та детальніше дізнатися про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу платник податків може скориставшись сервісом Електронний кабінет - cabinet.tax.gov.ua. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»