Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум щодо одноразового добровільного декларування в Дубенській ДПІ

опубліковано 14 липня 2022 о 12:47

Фахівці  Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводять практикуми та тренінги з платниками податків  щодо використання та  переваг електронних сервісів ДПС та інформують про нововведення при подачі звітності в електронній формі.

В ході чергового спілкування завідувач Дубенського сектору електорнних сервісів  Сергій Судич надав роз'яснення присутнім про особливості подання звітності через Електронний кабінет, зокрема, декларації про майновий стан і доходи та добровільного декларування громадянами своїх активів.

До відома присутніх було доведено, що до 1 вересня 2022 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Також було доведено інформацію за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи під час одноразового декларування, які активи можуть бути задекларовані, хто зобов’язаний задекларувати свої активи та інші питання, які були цікаві присутнім.

Наприкінці заходу учасникам запропоновано друковану продукцію зазначеної тематики та рекомендовано долучатися до інформаційних ресурсів ДПС.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX