Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Дубенщини сплатили майже 300 млн грн податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 14 липня 2022 о 12:50

Одним із основних джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. Сплачуючи його, наші краяни дбають про добробут територіальних громад.

За підсумками першого півріччя  2022 року платники громад території обслуговування Дубенської ДПІ спрямували до бюджетів 298,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Як повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Алла Панчук, в умовах воєнного стану  зберігається тенденція росту показників сплати податків. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження даного платежу зросли на 112,9 млн грн або 60,1 відсотки.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 236,7 мільйонів гривень, що перевищує минулорічні показники на 97,3 млн гривень. До державного бюджету платники перерахували 62,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Цей показник збільшився на 15,6 млн грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Сумління кожного працедавця - головний чинник, що сприяє надходженню податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Платники податків Дубенщини продовжують сумлінно перераховувати податки, підтримуючи нашу державу у складний воєнний час. Окрім того, саме легальне працевлаштування передбачає визначені законом соціальні гарантії найманому працівнику у випадку втрати працездатності чи виходу на пенсію», - акцентує Алла Панчук.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»