Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники земельного податку Млинівщини перерахували до місцевих бюджетів 5,3 мільйони гривень

опубліковано 22 липня 2022 о 13:23

За підсумками першого півріччя 2022 року надходження від плати за землю до місцевих бюджетів від власників та орендарів земель Млинівщини склали 5,3 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року сума надходжень збільшилась на 678 тис  грн, або на 14,8 відсотків.

Найбільші суми забезпечили суб'єкти господарювання - юридичні особи – 4,2 мільйона гривень. Вказана сума перевищила надходження за аналогічний період 2021 року на 869 тис гривень. Фізичні особи спрямували до місцевих скарбниць 1,1 мільйони гривень.

Плата за землю – це обов’язковий платіж, який також сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки, але не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в податковій службі Млинівської ДПІ.   

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на веб - порталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян перед державою зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки будуть спрямовані, насамперед, на потреби військових.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»