Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Дубенського району сплатили 8,4 млн грн податку на нерухоме майно

опубліковано 05 серпня 2022 о 09:55

За підсумками семи місяців 2022 року до місцевих бюджетів громад Дубенського району надійшло 8,4 млн грн податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.

Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 6,7 млн грн, що на 900 тис грн більше, ніж торік. Фізичні особи – власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 1,7 млн грн.

Нагадаємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

За об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків –120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток –180 кв. метрів.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування в залежності від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на  1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за1 кв. метр.

Оскільки у 2022 році податок нараховується за звітний 2021 рік, то ставка податку розраховується виходячи із мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2021, яка складала 6 000 гривень (таким чином, максимальна ставка за метр квадратний не може перевищувати 90,0 грн (6 000 * 1,5  відс.).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»