Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум для фізичних осіб-підприємців щодо функціонування електронних сервісів ДПС

опубліковано 05 серпня 2022 о 09:58

Фахівці Радивилівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проводять навчальні заходи з платниками, під час яких роз’яснюють особливості користування електронними сервісами від податкової служби та забезпечують якісну консультаційну допомогу фізичним особам, котрі подають податкові декларації.

Начальник ДПІ Людмила Федун надала суб’єктам господарювання практичну допомогу щодо створення, підписання та відправлення Податкового розрахунку сум доходу нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, сум утриманого з них податку та сум нарахованого єдиного внеску, через Електронний кабінет.

Посадовець роз’яснила платникам, що Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним та безпечним електронним сервісом.

Електронний кабінет поєднав у собі ряд можливостей це і сплата податків, і подання звітності, і подання заяв та декларацій в режимі онлайн. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС» або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/.

 

Для подання декларації в електронному вигляді, платнику необхідно лише отримати електронний підпис у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або іншого надавача електронних довірчих послуг.

Також, до відома присутніх, було доведено, що до 1 вересня 2022 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX