Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про адміністративні послуги в електронному форматі розказали платникам податків у Дубенській ДПІ

опубліковано 08 вересня 2022 о 15:45

Фахівцями Дубенської ДПІ щоденно забезпечується якісне та своєчасне надання якісних адміністративних, консультаційних, інформаційних послуг, впровадження нових методів і форм їх обслуговування.

Зокрема, серед сервісних послуг користується попитом така послуга, як видача довідки-підтвердження статусу податкового резидента України. Тож в ході чергового тренінгу головний державний інспектор Оксана Величенко акцентувала увагу саме на порядку видачі такої довідки.

Під час заходу фахівець зазначила, що Довідку видає державна податкова інспекція за місцем проживання фізичної особи на своєму бланку протягом 10-ти робочих днів з моменту подання письмового звернення такої особи. Звернення щодо отримання Довідка може бути подано особисто заявником, уповноваженою на це особою або надіслано поштою.

Також вона звернула увагу на те, що будь-який платник – юридична особа, фізична особа – підприємець, фізична особа може надіслати лист (запит) у довільній формі через Електронний кабінет до відповідного органу ДПС за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи) щодо отримання Довідки.

Посадовець зазначила, що Довідка видається для підтвердження, що особа є платником податків в Україні і є резидентом України у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та відповідною країною. Вона діє в межах календарного року та потребує щорічного її оновлення.

Оксана Величенко надала  платникам практичну допомогу при заповнені відповідного звернення  в електронному форматі для отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України та ознайомила з можливостям електронних сервісів ДПС.

Також податківець проінформувала платників, що з 1 вересня 2021 року громадяни України мають право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, таким чином легалізувати їх. Було доведено інформацію які активи та за якими ставками  вони оподатковуються під час одноразового декларування.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»