Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному платники податків отримують професійні роз’яснення та практичну допомогу від податківців

опубліковано 08 вересня 2022 о 15:55

У Рівному платники податків отримують консультативну підтримку  та практичну допомогу у питаннях застосування податкового законодавства від фахівців податкової інспекції. Зокрема, в Центрі обслуговування платників на постійній основі податківці надають  роз’яснення вимог чинного податкового законодавства, доводять основні зміни податкового законодавства, внесені Законами №2120-ІХ, №2142-IX, №1914-IX, №1946-ІХ, №2136, №2253, №2260, №2261, №2284, №2290, №2516 тощо, роз’яснюють особливості застосування РРО/ПРРО, обліку товарних запасів.

Сьогодні, в ході чергового тренінгу, головний державний інспектор ДПІ у м.Рівному Олена Теологова роз’яснила нюанси застосування касової техніки при здійсненні суб’єктами господарювання підприємницької діяльності.

Податківець наголосила, що при проведенні готівкових розрахунків за товари чи послуги підприємці-спрощенці 2,3,4 груп зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО. Водночас, у селах та селищах розрахункові операції, у випадках передбачених законодавством, підприємці можуть проводити із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.

Також учасників навчання поінформували, що для тих підприємців, які торгують підакцизним товаром – використання РРО є обов’язковим.

Олена Теологова звернула увагу, що підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – програмний РРО, який безкоштовно пропонує податкова служба. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер. 

Також присутнім нагадали про щорічну кампанію декларування доходів громадян, зокрема про види доходів, які підлягають декларуванню та право громадян на податкову знижку. Та звернули увагу на продовження терміну проведення податкової амністії до 1 березня 2023 року.

Наостанок Олена Теологова надала підприємцям практичну допомогу у реєстрації програмного РРО.