Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства – бізнесменам Дубровиччини

опубліковано 09 вересня 2022 о 14:40

Нещодавно начальником Дубровицької ДПІ Олегом Клюйком проведено тренінг з платниками податків щодо основних новацій податкового законодавства. Зокрема, посадовець розповів про застосування платниками касових апаратів чи програмних РРО, а також про можливість легалізувати свої неоподатковані статки.

Під час заходу посадовець розповів, що обов’язкове  використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) при розрахунках зі споживачами стосується фізособ-підприємців 2-4 групи, незалежно від виду  діяльності та рівня доходу. Також зазначив, що податкова служба пропонує спеціальне безкоштовне програмне забезпечення, яке перетворює будь-який ґаджет з Windows або Android на касовий апарат - програмний РРО. Розповів про порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку.

Разом з тим наголосив на продовженні кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування до 1 березня 2023 року. Так, громадяни, які ухилялися від сплати податків, мають змогу розкрити свої справжні доходи та задекларувати активи, уникнувши при цьому відповідальності.  Вони мають можливість подати декларацію із зазначенням активів щодо яких не були сплачені податки та збори до 1 січня 2021 року.

Наприкінці заходу платники ознайомилися з електронними сервісами ДПС для суб’єктів господарювання та отримали фахові відповіді на свої запитання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»