Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Демидівській ДПІ проведено тренінг з питань надання адміністративних послуг

опубліковано 09 вересня 2022 о 14:58

В Центрі обслуговування платників Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області платникам надаються консультативні, інформаційні та електронні послуги, пов’язані з реалізацією прав та обов’язків платників відповідно до вимог податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган.

В ході проведення чергового тренінгу, громадяни ознайомились з роботою електронних сервісів ДПС, зокрема як отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному форматі.

Начальник ДПІ Валентина Рачинська надала консультативну допомогу при заповненні форми №10 ДР та відмітила, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

В ході навчання податківець зазначила, що фізична особа – платник податків може сформувати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми виплачених доходів та утриманих податків виключно для отримання інформації про себе звернувшись до «Електронного кабінету платника.

Також посадовець проінформувала присутніх про продовження дії податкової амністії до 1 березня 2023 року. Відтак, за її словами, громадяни, які планували подати одноразову добровільну декларацію, матимуть на це тепер ще більше часу. Посадовець детально роз'яснила платникам механізм подання такої декларації, розмір ставок одноразового збору та терміни його сплати, а також розповіла про переваги, які отримають декларанти, що скористалися податковою амністією.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»