Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості заповнення відомостей про об’єкти оподаткування, форма №20-ОПП

опубліковано 09 вересня 2022 о 15:03

Нещодавно у Зарічненськійй ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Особливості заповнення відомостей про об’єкти оподаткування, форма №20-ОПП».

На запитання платників податків відповідав начальник Зарічненської ДПІ Сергій Драка.

В ході спілкування посадовець зазначив, що платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП (далі – Повідомлення за ф. № 20-ОПП). Це передбачено розд. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588.

Також Сергій Драка поінформував, що Повідомлення за ф. № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Посадовець звернув увагу, що відомості про об’єкти оподаткування платника податків (розд. 3) Повідомлення за ф. № 20-ОПП заповнюються при першому наданні - із зазначенням всі об’єкти оподаткування; при наступному поданні – зазначається новий об’єкт оподаткування або об’єкт оподаткування щодо якого відбулися зміни.

В ході сеансу податківець розповів про подання інформації  щодо нового об’єкту оподаткування у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування а також у разі  зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»