Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг щодо обрання або переходу на спрощену систему оподаткування з особливим порядком оподаткування у період дії воєнного стану

опубліковано 14 вересня 2022 о 09:24

Нещодавно в Здолбунівській ДПІ було проведено тренінг для платників податків з питань застосування спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відсотки доходу.

В ході навчання було роз’яснено, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відсотки доходу суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за вибором у паперовій формі або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотримання вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Фахівець ЦОП Здолбунівської ДПІ  Діана Бондаренко поінформувала, що для новостворених та зареєстрованих в установленому законом порядку суб’єктів господарювання термін для подання заяви становить 10 днів з дня державної реєстрації. Такі суб’єкти господарювання вважатимуться платниками єдиного податку третьої групи з дня їх державної реєстрації. А для діючих суб’єктів господарювання, які хочуть скористатися правом перейти на спрощену систему оподаткування за ставкою єдиного податку 2 відсотки доходу - з наступного робочого дня після подання заяви.

Вона також  звернула увагу платників на порядок заповнення Форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, яка  затверджена наказом МФУ від 16.07. 2019 № 308.

Насамкінець податківець нагадала присутнім про можливість для громадян використати своє право на «податкову амністію», а також розповіла про переваги використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»