Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Дубенської ДПІ інформують платників про чергові податкові новації

опубліковано 19 вересня 2022 о 14:11

Нещодавно начальник Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк провела чергову зустріч з платниками податків та громадянами, в ході якої обговорили одноразове добровільне декларування активів громадян та впровадження платіжних засобів при проведенні розрахунків з покупцями.

Зокрема, посадовиця повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року. Також розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. Крім того, повідомила, що у разі вибору декларантом пролонгованої сплати такого збору трьома рівними частинами, сплата першого платежу здійснюється протягом 30 календарних днів з дати подання декларації, другого платежу – до 1 травня 2024 року, третього – до 1 травня 2025 року. При цьому, до подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній  або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України. А токож наголосила на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Також в ході зустрічі Світлана Цимбалюк звернула увагу, що суб’єкти господарювання мають надати можливість споживачам обрати будь-яку форму оплати,  відповідно, забезпечити не тільки готівкові, а й безготівкові розрахунки. Зокрема, мають застосовувати платіжні термінали з 2023 року торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис осіб. З 2024 року такий обов’язок виникне у  населених  пунктах  з  чисельністю  населення – від 5 до 25 тис осіб, а з 2025 року – менше ніж 5 тис осіб. Щодо платників, які здійснюють діяльність на І групі платника єдиного податку, то такий обов’язок виникне з 2026 року.

Водночас посадовець нагадала і про застосування РРО. Зокрема, що для підприємців, які торгують підакцизним товаром, застосування РРО є обов’язковим. При цьому, зазначила, що придбання традиційного касового апарату потребує значних коштів, тому для економії суб’єкти господарювання можуть обрати альтернативу класичним РРО та використовувати безкоштовний сервіс – програмний РРО від податкової служби.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою