Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства – платникам Володимиреччини

опубліковано 20 вересня 2022 о 11:19

Днями працівники Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області провели зустріч з платниками податків - відвідувачами Центру обслуговування платників.

В ході зустрічі податківці розповіли про новації податкового законодавства та особливості оподаткування під час воєнного стану.

Начальник Володимирецької ДПІ Наталія Десятник акцентувала увага на відновленні для платників податкових зобов’язань, передбачених Законом України № 2260,  нових термінах подання декларацій та сплати податків і зборів, визначені в них. Наголосила, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян перед державою зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки - це не лише забезпечення економічної підтримки громади та гарантія соціальних виплат, а й вагома складова для пришвидшення перемоги над ворогом.

Очільниця ДПІ також розповіла про обов’язок підприємців, які здійснюють продаж товарів за готівкові кошти, застосовувати реєстратори розрахункових операцій. При цьому додала, що сучасні технології дозволяють платникам не витрачати кошти на придбання РРО, а скористатись безкоштовним програмним продуктом, який технологічно повністю заміняє традиційний касовий апарат.

 Разом з тим, податківець нагадала про обов’язковість легалізації найманої праці, забезпечення соціальних гарантій для працівників, у тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального, та підвищення рівня заробітної плати працівникам.  Адже незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, сприяє ухиленню від сплати податків, відповідно і до недоотримання бюджетами таких потрібних для країни коштів.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»