Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Допомога платникам податків при електронному звітуванні

опубліковано 22 вересня 2022 о 14:03

Днями працівниками Демидівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Рівненській області  проведено черговий тренінг  щодо електронного звітування.

Під час заходу головний державний інспектор ДПІ Юрій Дячук надав роз’яснення платникам, а також показав на практиці, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти, яка роль в даному процесі відведена електронному цифровому підпису.

Зокрема, в ході спілкування фахівець прокоментував, що звітність, надіслана «електронкою» через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів кваліфікованого електронного підпису, крім економії часу, ще й не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання. Звітність в електронному вигляді – це просто і дуже зручно. Адже така форма звітування дозволяє економити як час, так і кошти.

Разом з тим посадовець нагадав платникам, що до 1 березня 2023 року  продовжено термін одноразового добровільного декларування і громадяни мають можливість легалізувати свої неоподатковані активи. Легалізації підлягають грошові кошти, нерухоме та рухоме майно, майнові права. Для реалізації права на спеціальне добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» та сплатити одноразовий збір.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»