Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація та звітування неприбуткових організацій

опубліковано 23 вересня 2022 о 15:40

Нещодавно у Рокитнівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Реєстрація та звітування неприбуткових організацій».

На запитання платників податків відповідала начальник Рокитнівської ДПІ Ніна Ковалевич.

Надаємо відповіді на питання, з якими зверталися  платники.

Протягом якого терміну установи та організації мають подати заяву за формою 1-РН з метою отримання статусу неприбуткової організації з дня їх державної реєстрації?

З метою отримання статусу неприбуткової організації зареєстровані установи та організації (новостворені) мають подати реєстраційну заяву за формою 1-РН державному реєстратору під час їх державної реєстрації або контролюючому органу за основним місцем обліку протягом 10 календарних днів з дня їх державної реєстрації.

Які документи необхідно подати для включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій?

Для включення до Реєстру неприбуткова організація повинна подати до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою 1-РН і засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів неприбуткової організації (крім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»), а житлово-будівельні кооперативи – також засвідчені підписом керівника або представника такого кооперативу та скріплені печаткою (за наявності) копії документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом.

 Який термін подання звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації?

Неприбутковими підприємствами, установами та організаціями звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації подається за базовий звітний (податковий) рік протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

 Чи необхідно подавати реєстраційну заяву за формою №1-РН у разі зміни місцезнаходження неприбуткового підприємства, установи та організації, яка пов’язана зі зміною адміністративного району, керівника або бухгалтера такої організації?

Ні, не потрібно. Інформація про зміну місцезнаходження неприбуткової організації, яка пов’язана зі зміною адміністративного району, або про зміну керівника такої організації оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від державного реєстратора, в порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»