Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про реєстрацію програмного РРО - платникам Зарічненської ДПІ

опубліковано 23 вересня 2022 о 15:38

Днями у Центрі обслуговування платників Зарічненської ДПІ на черговому  тренінгу старший державний інспектор Микола Мельникович розповів плантикам податків  на що треба звернути увагу при реєстрації програмного РРО (далі ПРРО).

Посадовець зазначив, що  суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, насамперед повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу.

Також звернув увагу, що ПРРО може бути встановлений та застосовуватися лише на пристрої, що належить суб'єкту господарювання на праві власності, володіння, користування, на якого зареєстровано ПРРО. Розрахункові операції на такому ПРРО можуть проводити лише ті особи, сертифікати електронних підписів та/або печаток яких внесені до Реєстру щодо такого ПРРО.

Окрім того посадовець розповів про заповнення та подання Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F1316604), що подається у електронній формі, а також про порядок переведення у фіскальний режим роботи ПРРО.

Разом з тим поінформував, що ознайомитися з  інформаційними матеріалами щодо впровадження та застосування ПРРО можна на вебпорталі ДПС в банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»