Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному підприємцям роз'яснюють податкові новації

опубліковано 28 вересня 2022 о 12:59

Фахівці ДПІ у м. Рівному ГУ ДПС у Рівненській області щоденно надають практичну допомогу фізичним особам – підприємцям в опануванні новітньої касової техніки.

В ході чергового тренінгу заступник начальника податкової інспекції Наталія Костюк роз’яснила суб’єктам господарювання, що підприємець може самостійно обрати вид реєстратора: традиційний РРО або сучасний програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО), який можна встановити на будь-який гаджет. Програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно – для цього необхідно завантажити програму на сайті ДПС України.

Податківець розповіла про переваги новітніх ПРРО та надала практичну допомогу у встановленні програмного забезпечення від податкової служби.

Також значну увагу було приділено обговоренню Порядку ведення фізичними особами-підприємцями обліку товарних запасів, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, вимогам до форми розрахункових документів. Розглядалися питання роботи Електронного кабінету та інших сервісів ДПС.

Також у ході навчання учасників ознайомили з аспектами одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та щорічної деклараційної кампанії.