Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запровадження програмного РРО

опубліковано 05 жовтня 2022 о 10:20

Податківці Дубровицької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проводити роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо запровадження програмного РРО.

Під час «гарячої лінії», спілкуючись з громадянами Дубровиччини, очільник  ДПІ Олег Клюйко відповів на ряд питань. Зокрема повідомив, що безкоштовне програмне рішення ДПС розміщене на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/. Його можна встановити на будь-який пристрій (комп’ютер, смартфон, планшет, ноутбук), що підтримує операційну систему Windows чи Android.

Посадовець також акцентував увагу на тому, що заява про реєстрацію ПРРО може бути подана через Електронний кабінет, Єдине вікно подання електронної звітності, засобами іншого програмного забезпечення, наявного у суб’єкта господарювання. Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України.

Разом з тим, під час заходу платники податків отримали відповіді на слідуючі питання: чи необхідно скасовувати апаратний РРО та реєструвати програмний; які умови реєстрації РРО/ПРРО для ФОП, який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири; як працювати з ПРРО в «офлайн-режимі», як зареєструвати касира для ПРРО тощо.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»