Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця селищної ради із податковою службою триває

опубліковано 04 жовтня 2022 о 13:13

Питання наповнення селищного бюджету та активізації діяльності робочої групи щодо легалізації найманої робочої сили обговорили в ході зустрічі начальника Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніни Ковалевич та голови Рокитнівської ОТГ Григоря Таргонського.

Зокрема, було обговорено питання координації роботи в напрямку наповнення місцевого бюджету громади за рахунок своєчасної сплати фізичними особами земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно.  

Особливу увагу було приділено оподаткуванню власників земельних ділянок (паїв) площею понад2 га, які  отримують доходи від продажу с/г продукції. Очільниця ДПІ зазначила, що доходи від продажу с/г продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад2 гата доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 %, військовим збором за ставкою 1,5 %.  Крім того, кожен власник паю, додатково до ПДФО та військового збору, має ще сплатити земельний податок. Тож такі надходження є реальним резервом у наповненні місцевого бюджету.

Посадовцями було звернуто увагу на шляхи погашення податкового боргу, легалізацію зайнятості населення та порядок офіційного оформлення найманих працівників. Розглянуто питання щодо необхідності дотримання норм трудового законодавства роботодавцями громади.

В ході зустрічі Григорій Таргонський поінформував, що бюджет громади станом на 01 жовтня 2022  року виконано на 99,9% - це хороший показник роботи усіх структур. Тож, не зупиняємось і працюємо далі!

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»