Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про поряок надання податкової знижки на навчання –громадянам Рокитнівщини

опубліковано 12 жовтня 2022 о 10:26

Нещодавно у Центрі обслуговування Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся практикум для платників податків щодо права громадян на податкову знижку на навчання.

Головний державний ревізор-інспекор Ірина Фунікова зазначила, що для отримання знижки необхідно: заповнити, та подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи; вказати у декларації суму одержаного за рік доходу у вигляді зарплати, вид понесених витрат, їх розмір і розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення.

Під час заходу посадовиця розповіла про умови отримання податкової знижки на навчання, зокрема яким критеріям повинна відповідати особа, яка хоче отримати виплату, а також про розмір податкової знижки на навчання. Звернула увагу на пакет документів, що підтверджують суми коштів, сплачених за навчання, який необхідно подати до податкової інспекції за місцем проживання разом з річною податковою декларацією про майновий стан і доходи.

Ірина Фунікова наголосила: якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься. Тобто, для отримання знижки за 2021 рік необхідно подати декларацію до 31 грудня 2022 року включно.

 

Разом з тим посадовиця розповіла, що податкову декларацію для отримання податкової знижки можна подати як особисто, так і в електронній формі, скориставшись  електронним сервісом «Електронний кабінет платника».

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»