Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання оподаткування податківці роз’яснюють при квартальному звітуванні

опубліковано 12 жовтня 2022 о 10:38

Фахівці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводять навчання платників податків  з метою отримання навиків користування електронними сервісами, які надає Державна податкова служба України, та роз’яснюють усі явні переваги користування Електронним кабінетом.

На прохання відвідувачів фахівці в доступній формі демонструють зручність та простоту роботи з електронними сервісами ДПС та надають платникам податків практичну допомогу при поданні звітності через Електронний кабінет.

В ході чергового тренінгу головний державний інспектор Оксана Величенко надала практичні поради новоствореним підприємцям щодо порядку заповнення квартальної звітності, зокрема, декларації платника єдиного податку 3 групи, та  порядку заповнення та подання об’єднаної звітності “Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску”, яка затверджена наказом Міністерства Фінансів України від 15.12.2020 року №773. Посадовець зазначила, що податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал із розбивкою по місяцях звітного кварталу в податкову інспекцію за основним місцем обліку платника податків. Фахівець більш детально запинилася на основних змінах об’єднаної звітності та проаналізувала помилки, які допускаються платниками при заповненні та надсиланні даного документа.

Податківець також продемонструвала як за допомогою особистого ключа здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету та покроково пояснила платникам механізм подачі звітності через Електронний кабінет.

Під час заходу платників поінформовано про переваги онлайн-спілкування з органами ДПС та наголошено, що в умовах сьогодення паперова форма звітування втрачає свою актуальність, на відміну від електронної.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»