Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зареєструвати ПРРО розповідали у Корецькій ДПІ

опубліковано 14 жовтня 2022 о 11:25

Головним управлінням ДПС у Рівненській області постійно проводиться роз’яснювальна робота з платниками щодо  питань реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, як стаціонарних, так і програмних.

Так нещодавно у Корецькій ДПІ проведено черговий практикум з суб'єктами підприємницької діяльності щодо реєстрації РРО/ПРРО.

В ході навчання було зазначено, що  суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, насамперед повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу.

Окрім того платників ознайомили з порядком заповнення та подання Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F1316604), що подається у електронній формі, а також порядком переведення у фіскальний режим роботи ПРРО та роз’яснили основні моменти щодо ведення обліку товарних запасів.

Звертаємо увагу,  що ознайомитися з  інформаційними матеріалами щодо впровадження та застосування ПРРО можна на вебпорталі ДПС в банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua