Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Володимиреччини продовжують знайомити місцевих бізнесменів з податковими новаціями під час воєнного стану

опубліковано 14 жовтня 2022 о 11:59

Начальником Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Наталією Десятник в рамках «круглого столу» проведено зустріч з місцевими бізнесменами щодо змін та новацій у податковому законодавстві під час дії воєнного стану.

Під час заходу посадовиця поінформувала присутніх про особливості оподаткування при спрощеній системі оподаткування та наголосила, що в умовах воєнного стану підприємці можуть сплачувати єдиний податок не за звичними ставками – 3 або 5 відсотків, а за нижчою – 2 відсотки. Посадовець розповіла про суб’єктів господарювання, які при продажу товарів, здійснюючи розрахункові операції в готівковій формі, зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. 

Очільниця ДПІ також нагадала присутнім про податкову амністію. А саме, інформувала, хто може скористатися правом на одноразове добровільне декларування, за якими ставками оподатковуються доходи, які об’єкти необхідно задекларувати, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір. Також відмітила, що  одноразову (спеціальну) добровільну декларацію необхідно подати в електронній формі  за допомогою електронного кабінету платника до 1 березня 2023 року.

Разом з тим посадовиця наголосила на важливості оформлення трудового договору працедавців з найманими працівниками та виплатою заробітної плати на рівні не нижчому мінімальної зарплати.

Наостанок платники ознайомилися з електронними сервісами ДПС для суб’єктів господарювання та отримали фахові відповіді на свої запитання.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»