Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо заповнення Форми 20-ОПП

опубліковано 17 жовтня 2022 о 10:42

Нещодавно фахівцями Млинівської ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській області проведено практикуми для платників податків щодо  порядку  заповнення  повідомлення  про об’єкти оподаткування  або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням через які  провадиться діяльність за ф.№ 20-ОПП.

Під час проведення заходу начальник ДПІ Зоя Олієвська звернула увагу платників, що дана форма подається до органів ДПС за основним місцем обліку платника податків протягом 10 робочих днів  після реєстрації, створення чи відкриття об'єкта оподаткування.

Звернула увагу, що згідно з наказом Міністерства фінансів України від13.12.2021 року №662 змінено порядок заповнення граф 6 та 7 розділу 3 повідомлення 20-ОПП. Відтепер замість коду за КОАТУУ (класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України)  в Повідомлені за формою №20-ОПП є можливість зазначати код КАТОТТГ (кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та території територіальних громад).

Посадовець також наголосила, що  подавати Повідомлення за формою 20-ОПП з позначкою «зміни»  необхідно лише у разі виникнення змін у відомостях про об'єкти оподаткування. Якщо зміни у відомостях про сам об'єкт оподаткування відсутній – подавати Повідомлення за формою 20-ОПП з метою зміни значення коду КОАТУУ на новий код КАТОТТГ не потрібно.

В ході заходу фахівець надала практичну допомогу  по заповненню  повідомлення  за формою № 20-ОПП, а також подання даного повідомлення в електронному вигляді.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»