Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці Демидівської та Боремельської громад сплатили 43 млн грн податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 21 жовтня 2022 о 09:49

За підсумками січня - вересня 2022 року з легальних доходів мешканців Демидівської та Боримельської громад до бюджетів усіх рівнів сплачено 43 мільйони гривень ПДФО. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження даного платежу зросли на 288 тисяч гривень.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 34 млн грн, що перевищує минулорічні показники на 1,9 млн гривень. До державного бюджету платники перерахували 9 млн грн податку на доходи фізичних осіб..

Податківці наголошують, що саме легальні робочі місця – основа бюджетної стабільності громад і їх фінансова спроможність повинна ґрунтуватися на створенні комфортних умов для діяльності саме відповідального бізнесу, який дбає про соціальний захист працюючих та інтереси держави і громад.

Нагадуємо, що саме зараз кожен, хто раніше отримував доходи, але не повною мірою сплачував податки, має законні підстави легалізувати набуті активи в рамках податкової амністії. Держава вперше запропонувала громадянам можливість задекларувати активи, сплатити збір з одноразового добровільного декларування і таким чином цілком законно звільнитися від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому. Детальніше – за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»