Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Дубенській ДПІ під час зустрічі з платниками податків обговорили питання оподаткування

опубліковано 28 жовтня 2022 о 11:50

  Нещодавно у Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області податківці провели чергову зустріч з платниками податків в ході якої  розглянули питання щодо змін у податковому законодавстві та порядку реєстрації ФОП.

В ході спілкування старший державний інспектор Олена Мокрій повідомила, що підприємці зобов’язані при готівкових розрахунках застосовувати РРО або програмні РРО. Наразі без касового апарату можуть працювати лише спрощенці 1 групи, а також підприємці, які здійснюють торгівельну діяльність в селах чи селищах, за умови дотримання ними певних правил передбачених чинним законодавством.

Також посадовець ознайомила присутніх зі змінами в податковому законодавстві, що запроваджені на час воєнного стану, зокрема про можливість перейти на 3 групу спрощеної системи оподаткування зі ставкою 2 відсотки.

Для платників, які планують зайнятись підприємницькою діяльністю Олена Мокрій розповіла, які документи необхідно подати до держреєстратора та до податкової служби для реєстрації підприємницької діяльності та  поінформувала яку системи оподаткування може обрати новостворений ФОП та в яких випадках йому потрібно застосовувати РРО, а також нагадала і про подання інформації про об’єкти оподаткування – повідомлення за формою 20-ОПП.

Крім того, фахівець роз’яснила  основні положення закону про податкову амністію та наголосила, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Громадяни, які мають статки, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно подати одноразову спеціальну декларацію, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Декларацію необхідно подавати до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

Під час заходу податківець звернула увагу на зручність та доступність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію. Для роботи в електронному сервісі платнику достатньо лише мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якого надавача електронних довірчих послуг.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»