Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства розповіли відвідувачам ЦОП Дубенської ДПІ

опубліковано 01 листопада 2022 о 10:18

Податківці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують активну інформаційну кампанію щодо податкових новацій серед суб’єктів господарювання та громадян Дубенщини.

В ході чергового спілкування з відвідувачами Центру обслуговування платників старший державний інспектор Олена Мокрій розповіла про порядок застосування касових апаратів підприємцями, які здійснюють роздрібний продаж товарів за готівку, та звернуто увагу на переваги та зручності у використанні програмних РРО.  Водночас зауважила, що РРО можна не застосовувати при отриманні оплати виключно у безготівковій формі. Без касового аппарату але з КОРО можуть працювати лише спрощенці, які здійснюють торгівельну діяльність в селах чи селищах за умови дотримання ними певних правил, передбачених чинним законодавством.

Також посадовець зауважила учасникам заходу, що в умовах воєнного стану підприємці можуть сплачувати єдиний податок не за звичними ставками – 3 або 5 відсотків, а за нижчою – 2 відсотки.

 Під час заходу Олена Мокрій звернула увагу присутніх, що  для легалізації неоподаткованих активів тепер громадяни мають ще більше часу, адже податкову амністію продовжено до 1 березня 2023 року. Також, розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати та наголосила на тому, що  декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через "Електронний кабінет платника".

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»