Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надання адміністративних послуг – платникам Сарненської ДПІ

опубліковано 07 листопада 2022 о 13:26

Днями у Центрі обслуговування платників Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області старший державний інспектор Галина Набухотна провела для громадян тренінг з питань надання адміністративних послуг.

Зокрема, платники дізналися як отримати Довідку - підтвердження статусу податкового резидента України. Посадовиця поінформувала, що Довідку - підтвердження статусу податкового резидента України видає державна податкова інспекція за місцем проживання фізичної особи  (місцезнаходженням юридичної особи) на своєму бланку протягом 10-ти робочих днів з моменту подання письмового звернення такої особи. Звернення щодо отримання Довідки може бути подано особисто заявником, уповноваженою на це особою, або надіслано поштою.

 Також наголосила, що Довідка видається для підтвердження, що особа є платником податків в Україні і є резидентом України у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та відповідною країною. Довідка діє у межах календарного року та потребує щорічного її оновлення.

Крім того, було звернуто увагу на те, що в приватній частині Електронного кабінету платника у меню «Листування з ДПС» створена можливість надіслати лист (запит, тощо) до відповідного органу ДПС. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Отримання платником Довідки в електронному вигляді нормами законодавства не передбачено. 

 Насамкінець Галина Набухотна нагадала, що до 1 березня 2023 року триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з доходів, які не були оподатковані, за нижчими ставками.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»