Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку на навчання розповіли громадянам Сарненщини

опубліковано 16 листопада 2022 о 09:50

Нещодавно в Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області головним державним інспектором Світланою Кулініч  проведено тренінг щодо порядку надання та оформлення податкової знижки на навчання.

В ході навчання податківець зазначила, що подати декларацію з метою отримання податкової знижки, мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

Також посадовець розповіла про відповідні критерії, яким повинна відповідати особа, яка хоче отримати податкову знижку.

Було зазначено, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами. Разом з тим,  податкова знижка нараховується на доходи, які отримані у вигляді заробітної плати, при цьому сума податкової знижки не повинна перевищувати розмір заробітної плати, яку платник отримав протягом року.

Податківець також поінформувала громадян про терміни подання відповідних документів для отримання податкової знижки на навчання та строки виплати коштів.

Разом з тим нагадала громадянам про їх право на участь у «податковій амністії»,  поінформувала про подовження терміну її дії до 1 березня 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»