Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни в застосуванні РРО/ПРРО та порядок реєстрації ПН/РК в ЄРПН - за «круглим столом» у Володимирецькій ДПІ

опубліковано 16 листопада 2022 о 09:45

Днями податківцями Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області в рамках «круглого столу» проведено  зустріч з платниками податків щодо порядку реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН, а також про зміни щодо застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання.

Начальник Володимирецької ДПІ Наталія Десятник зазначила, що постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 №1154  внесено зміни до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165. Посадовець детально ознайомила учасників заходу з запровадженими змінами та надала рекомендації щодо порядку заповнення таблиці даних платника податку та подання повідомлення та копій документів з поясненнями у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

В ході заходу також було поінформовано присутніх про зміни до порядків застосування РРО та ПРРО. Звернуто увагу, що до обов’язків суб’єктів господарювання додано зазначення цифрового значення штрихкоду акцизної марки (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкоголем. Такі зміни почали діяти з 13 вересня 2022 року.

Крім того, податківці повідомили про зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Зазначеними змінами норми Положення №148 приведено у відповідність до вимог Закону України від 30 червня 2021 року №1591-IX «Про платіжні послуги», чим спрощено процедуру звітування про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, та нагадали про продовження терміну проведення податкової амністії до 1 березня 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»