Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сарненській ДПІ розповіли громадянам як отримати онлайн картку платника податків на дитину

опубліковано 18 листопада 2022 о 08:27

Днями у Центрі обслуговування платників старший державний інспектор Оксана Климчук провела з громадянами тренінг щодо отримання адміністративних послуг, зокрема відвідувачі дізналися як отримати онлайн картку платника податків на дитину.

Податківець зазначила, що на сьогодні реалізована можливість зареєструвати дитину в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) засобами Електронного кабінету. Для цього один із батьків може подати в електронному вигляді заяву для реєстрації в Державному реєстрі дітей.

Було звернуто увагу, що у приватній частині Електронного кабінету в режимі «ЕК для громадян» формується заява за формою № 1ДР (Облікова картка фізичної особи – платника податків (1ДР)) з використанням кваліфікованого електронного підпису. Розповіла про перелік документів, які необхідно додати до заяви.

Посадовиця звернула увагу, що отримання Картки платника податків здійснюється в Центрі обслуговування платників податкової служби з пред’явленням: свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, необхідно додати документ про реєстрацію місця проживання/перебування).

Також Оксана Климчук ознайомила громадян з електронними сервісами ДПС  та надала фахові відповіді на їх запитання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»