Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація зайнятості населення та наповнення місцевої скарбниці - на особливому контролі місцевої влади та контролюючих органів Рокитнівщини

опубліковано 18 листопада 2022 о 08:52

Нещодавно в приміщенні Рокитнівської селищної ради, під керівництвом заступника селищного голови Сергія Маринича, відбулося засідання робочої групи з питань  своєчасності та повноти сплати податків та зборів, підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати та погашення заборгованості із  заробітної плати. У роботі засідання взяли участь представники Рокитнівської ДПІ, пенсійного фонду, центру зайнятості,  фінансового відділу селищної ради.

Під час заходу начальник Рокитнівської ДПІ Ніна Ковалевич звернула увагу присутніх на наповнення дохідної частини бюджету територіальної громади за рахунок погашення заборгованості, так як резервом збільшення надходжень громади є скорочення наявного податкового боргу, в тому числі по майнових податках.

Також було наголошено на забезпеченні організаційних заходів щодо погашення боргу у розмірі до 3060 гривень, оскільки податкова вимога на таку суму не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються. Право податкової застави щодо таких сум не застосовується.

Керівник ДПІ зауважила, що важливою проблемою сьогодення є легалізація трудових відносин та заробітної плати, адже через тіньовий ринок зайнятості  держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються соціального захисту. Саме тому надзвичайно важливим є завдання повернути втрачені ресурси в економіку держави, що дасть можливість збільшити доходи громадян та спрямувати більше коштів на розбудову як місцевих громад, так і держави в цілому.

Насамкінець учасниками зустрічі було  визначено подальші кроки співпраці щодо погашення боргу, виявлення додаткових резервів наповнення бюджетів, детінізації відносин у сфері зайнятості населення.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»