Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці проводять зустрічі з підприємцями-«єдинниками»

опубліковано 21 листопада 2022 о 09:39

З метою надання роз’яснень деяких норм законодавства відбулась зустріч начальника Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкової звітності ГУ ДПС у Рівненській області Алли Панчук з фізичними особами-підприємцями з актуальних питань оподаткування платників єдиного податку 3 групи.

Так, в ході чергової зустрічі з суб’єктами господарювання, посадовець детально розповіла про особливості застосування спрощеної системи оподаткування, а також про виправлення помилок, допущених у податковій звітності платниками єдиного податку 3 групи за 2021 рік, що призвели до заниження податкового зобов’язання.

Алла Панчук зазначила, що платник податків, який самостійно  виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів, зобов’заний надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку та нарахувати пеню відповідно  ст. 129 Податкового кодексу.

На завершення заходу податківець наголосила, що суб’єктам господарювання варто скористатися Електронним кабінетом для подання звітності та дистанційної взаємодії з податковою службою. А також нагадала про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»