Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення місцевого бюджету говорили в ході робочої зустріч у Демидівці

опубліковано 21 листопада 2022 о 09:41

Нещодавно начальник Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Валентина Рачинська взяла участь у нараді Демидівської селищної ТГ, що відбулась за участі селищного голови Сергія Радченко, начальника відділу фінансів Ярослава Максим’юка та провідних спеціалістів ТГ.

В ході зустрічі розглянули питання наповнення місцевого бюджету, зокрема, щодо своєчасної сплати податків суб’єктами господарювання та громадянами, дотримання норм податкового та трудового законодавства платниками податків,  розглянули питання очікуваних надходжень по паях до кінця року та зменшення податкового боргу, а також комплекс заходів, які необхідно вжити для інвентаризації земель і нерухомості. Також говорили про податкові новації під час дії воєнного стану.

Зокрема керівник інспекції наголосила, що сплата податків суб’єктами господарювання в умовах війни є вагомою підтримкою економічного фронту, тому бізнес повинен працювати, зберігати робочі місця, виплачувати заробітну плату та сплачувати податки.

Посадовець зазначила, що одним з резервів наповнення бюджету є кампанія добровільного декларування активів громадян, термін дії якої продовжили до 1 березня 2023 року. Саме до цього часу резиденти матимуть змогу легалізувати неоподатковані в минулому статки за пільговою ставкою одноразового збору.

Крім того, Валентина Рачинська розповіла про основні зміни податкового законодавства які були прийняті з початком війни, наголосила на обов’язковому застосуванні суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій за готівку, належного оформлення трудових відносин, переваги використання електронних сервісів ДПС України

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»