Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про реєстрацію та cкасування реєстрації РРО розповідали у Сарненській ДПІ

опубліковано 23 листопада 2022 о 10:56

Днями у Сарненській ДПІ заступник начальника територіального відділу податкових сервісів Жанна Вишневська  провела тренінг, на якому платники податків дізналися про порядок реєстрації та скасування реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (далі РРО).

Зокрема, податківець зазначила, що скасування РРО відбувається у слідуючих випадках: суб’єктом господарювання подано заяву про скасування реєстрації РРО; закінчилися визначені законодавством строки експлуатації РРО; РРО застосовується не за сферою застосування, визначеною Державним реєстром РРО; наявне судове рішення щодо припинення суб’єкта господарювання; змінено власника або викрадено РРО та ряд інших.

Жанна Вишневська  наголосила, що у разі необхідності скасування реєстрації РРО  суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО заяву про скасування за формою № 4-РРО. Заяву можна надати або нарочно або через  Електронний кабінет платника податків. Слід зауважити, що скасування реєстрації РРО засобами Електронного кабінету має прощену процедуру. У заяві про скасування реєстрації зазначається спосіб отримання довідки про скасування реєстрації РРО за ф. № 6-РРО, поштою або безпосередньо в контролюючому органі або її копії (електронною поштою).

Також інформувала, що перед скасуванням реєстрації РРО його необхідно розпломбувати в Центрі сервісного обслуговування, з яким суб’єктом господарювання укладено договір про технічне обслуговування та ремонт РРО.  У разі викрадення РРО, для скасування його реєстрації, суб’єкт господарювання разом із заявою про скасування реєстрації надає копію відповідного документа органу поліції.

При цьому додала, що протягом п’яти календарних днів з дня отримання заяви про скасування реєстрації, проводиться скасування реєстрації РРО шляхом внесення реєстраційного запису до інформаційної системи ДПС та надання (надсилання) суб’єкту господарювання довідки про скасування реєстрації, що засвідчує скасування реєстрації РРО.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»