Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві громади Дубровиччини отримали в розпорядження 2,6 млн грн податку на нерухомість

опубліковано 23 листопада 2022 о 11:12

Власники об’єктів нерухомості території обслуговування Дубровицької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області у січні-жовтні 2022 року сплатили  до місцевих бюджетів 2,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Оскільки на Рівненщині не ведуться активні бойові дії, податківці рекомендують усім платникам своєчасно виконувати податкові зобов’язання, а громадян-власників нерухомого майна податківці просять  перерахувати до місцевого бюджету заборговані за минулі роки суми податку на нерухомість. 

Фахівці також звертають увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета. Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрі обслуговування платників Дубровицької ДПІ.

Якщо ж  нерухоме майно громадяни придбали у минулі податкові періоди за доходи, з яких не сплачені податки, то такі громадяни можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»