Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості «податкової амністії» та застосування РРО/ПРРО в період воєнного стану розказали відвідувачам Вараської ДПІ

опубліковано 23 листопада 2022 о 11:03

Днями начальником Вараської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Людмилою Воронюк проведено тренінг, під час якого місцеві підприємці дізналися про основні аспекти кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, а також про застосування РРО/ПРРО під час дії воєнного стану та електронні сервіси податкової служби.

Під час тренінгу посадовець розповіла які категорії громадян мають право на подання одноразової декларації, які об’єкти необхідно декларувати, за якими ставками вони оподатковуються, протягом якого періоду потрібно декларувати активи та сплачувати одноразовий збір до бюджету тощо.

 

Очільниця ДПІ також поінформувала, що на період воєнного стану надано можливість проводити розрахункові операції у ПРРО в офлайн-режимі, без обмеження офлайн-часу. Тобто суб'єкти господарювання можуть працювати в режимі офлайн стільки часу, скільки буде необхідно до відновлення зв’язку із фіскальним сервером контролюючого органу. 

Разом з тим посадовець зазначила, що тимчасово призупинено застосування штрафних санкцій до суб'єктів господарювання, які не використовують РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій. При цьому штрафні санкції не скасовуються за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

Під час заходу платники податків отримали фахові відповіді на свої запитання відповідно заявленої тематики.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»